Hoe 2024 begon

Maar als zij niet in Hem geloven, hoe kunnen zij Hem dan aanroepen?
En als zij nooit van Hem gehoord hebben, hoe kunnen zij dan in Hem geloven?
Als niemand hun over Hem vertelt, hoe kunnen zij het dan horen?

Romeinen 10:14

Hola lieve mensen in Nederland,

Wat was het ongelooflijk fijn om jullie weer even in Nederland te ontmoeten. Het is al weer twee maanden geleden dat ik de koude Nederlandse wind door mijn haren voelde waaien. Helaas heb ik jullie niet allemaal persoonlijk kunnen ontmoeten vanwege vakanties en drukke agenda’ss rond de feestdagen, ik wil het toch gezegd hebben dat je daardoor niet minder belangrijk voor me bent. 
Deze paar weken in Nederland hebben me weer nieuwe energie gegeven, meer redenen om dankbaar te zijn, ik heb nieuw leven mogen ontmoeten in mijn familie en bij vrienden, toch merkte ik dat Mexico al snel begon te roepen en ik het eigenlijk ook wel weer miste. 
Het blijft een interessante gewaarwording om te merken dat mijn hart op meerdere plekken zo tot leven komt en het daardoor ook altijd een beetje pijn doet wanneer ik besef dat ik niet overal tegelijk kan zijn. 

Toen ik in Januari weer op Mexicaanse bodem stond heb ik twee nachten mijn jetlag uit mogen slapen en daarna ben ik al weer het vliegtuig ingestapt om naar een van mijn dierbaarste plekken in Mexico te gaan. 

Deze gemeenschap heet San Esteban Atatlauca en ligt midden in de bergen van Oaxaca. Hier heb ik drie weken doorgebracht met de Mixteco stam. We zijn ontvangen met zo veel gastvrijheid, feestmalen zijn voor ons bereidt.
Voor een cultureel feest werden over 40 kippen begraven in een gat in de grond en hierin gekookt voor 2 dagen, ook kreeg ik het voorrecht om varkens hersenen te proberen. Over al deze ervaringen heb ik mijn persoonlijke mening maar het is en blijft iets moois, iets bijzonders en iets waar ik elke keer weer door wordt teruggebracht naar de simpele essentie van het leven.
Liefhebben en dienen. Je hart en je leven geven voor je naasten, ook al zijn die naasten nog compleet vreemdelingen

Samen met een aantal anderen hebben we verschillende kleinere gemeenschappen bezocht om uit te zoeken hoe de inheemse taal zich gedraagt. 

Gelukkig is de taal hier nog in leven wat betekend dat het gesproken wordt door verschillende leeftijdsgroepen en zelfs in sommige kerken wordt er nog in de taal gesproken en aanbeden.

Veel mensen die niet lezen of schrijven hebben geen toegang tot de Bijbel en hopelijk kunnen we hier binnenkort de audio Bijbels die in de Mixteco taal beschikbaar zijn gaan uitdelen.
Hier heb ik voor het eerst mee mogen helpen als vertaler van Engels naar Spaans tijdens verschillende workshops en kerkdiensten. 
Nog steeds ver van perfect maar wel iets waar ik trots op ben.

In mijn voorgaande nieuwsbrieven heb ik een aantal keren benoemd dat ik sinds Juli de visie van ‘OMT’ draag. 
Dit staat voor ‘Oral Mother Tongue’ en houdt in dat ik bezig ben met de moeder taal en het vertalen van de Bijbel in elke taal die in Mexico gesproken wordt. 
Ik mag dit nieuwe project op onze base leiden en hierin voel ik me vaker niet dan wel bekwaam. 
Maar in alles zie ik duidelijk Gods hand en het werk van OMT wereldwijd getuigt van het feit dat het in de eerste plaats God’s visie is en niet die van ons of van mij. 

Ook onze ‘ships ministry’ heeft niet stil gelegen. 
Ik weet niet hoe duidelijk het is geweest in voorgaande nieuwsbrieven,
daarom wil ik je heel even meenemen terug de tijd in. 
Ons schip de Amazing Grace is in 2017 naar Mazatlan gevaren om door onze base als Medisch schip in gebruik genomen te worden. Al jaren daarvoor had onze leider die deze ministry draagt de grote droom om een schip te bezitten en hiermee plaatsen te bereiken die op andere manieren onbereikbaar zijn. 
Een jong stel met kinderen woonden voor 17 jaar op dit schip en toen we in contact kwamen hebben ze hun huis, het schip, volledig aan ons gedoneerd. 
Sinds 2017 is er al hard gewerkt aan het klaar maken maar door verschillende tegenslagen heeft het veel langer geduurd en heeft het ongelooflijk veel meer gekost dan ingecalculeerd was. 
Er werd altijd gezegd ‘nog 2 weken en de boot is klaar’. 
Nog twee weken….
Die zijn uiteindelijk bijna 7 jaar geworden. 
Maar eindelijk mag ik mededelen dat de langste ’twee weken’ ooit ten einde zijn gekomen!!
15 Maart hebben we een groot feest om te vieren dat de Amazing Grace klaar is om het water op te gaan en dat in alles God zo goed is geweest.


Ook in mijn persoonlijke leven zijn er een aantal veranderingen geweest.

  • Ik ben verhuisd omdat het stel waarbij ik in huis woonde ging verhuizen zat er voor mij niets anders op dan ook een andere plek te vinden.
    Nu deel ik mijn huis met een jong getrouwd stel, Sara uit Colombia en Tristan uit Hawaii.
  • Ik mag de OMT afdeling leiden binnen onze base. Dit is nieuw, niet alleen voor mij maar voor YWAM wereldwijd. De pas overleden stichter van YWAM heeft deze visie ontvangen en woorden gegeven, mar hij had zelf niet genoeg tijd om de handen en voeten te zijn.
    Ik ben vol verwachting om te zien wat er gaat gebeuren als alle stammen, talen en volken God’s woord in hun eigen moedertaal kunnen horen.
    Het is uitdagend, spannend en ook een eer en voorrecht om te doen.

De komende tijd ben ik veel onderweg, naar de geliefde gemeenschappen in de bergen in Oaxaca voor OMT, 
in andere gemeenschappen voor onze binnenlandse medische brigades en hopelijk snel genoeg ook met het schip de Amazing Grace. 

Jullie worden van al deze mooie dingen op de hoogte gehouden
En ik heb het vaker gezegd en ik zal dat blijven doen, maar als je een keer met eigen ogen wilt zien en met eigen zintuigen wilt ervaren waar ik over schrijf dan ben je meer dan welkom,

Mi casa es tu cas 
Heel veel liefs,

Dankjewel voor je tijd om dit te lezen. Ik hoop dat je ervan genoten hebt.


Ik ben God dankbaar voor Zijn liefdevolle zorg in mijn leven 
voor Mexico en zijn mooie mensen, voor de talen van de wereld en ik ben God dankbaar voor jou!

Wil jij samen met mij bidden voor

– Wijsheid in het opzetten van OMT bij ons op de base in Mazatlan en voor groei van het OMT team
– De allereeste binnenlandse medische brigade die we organiseren van 18-22 maart 
– Voor veiligheid tijdens de OMT reizen die ik dit jaar hoop te maken

Maar als zij niet in Hem geloven, hoe kunnen zij Hem dan aanroepen? En als zij nooit van Hem gehoord hebben, hoe kunnen zij dan in Hem geloven? Als niemand hun over Hem vertelt, hoe kunnen zij het dan horen?

Romeinen 10:14


Omdat dit werk geheel op vrijwillige basis is ontvang ik financiële giften zodat ik me kan blijven inzetten voor God hart voor Mexico en zijn mensen.
Dit werk is te mooi en te groot om alleen te doen en daarom wil ik ook jou uitnodigen om hier deel van te zijn.  

Wil jij mij financieel steunen? Er zijn verschillende manieren om geld over te maken

NL38RABO0326521062 t.n.v. Stichting Jeugd M.E. Opdracht o.v.v Engage the isolated 2680 

Bovenstaande is aftrekbaar bij de belasting, onderstaand is mijn persoonlijke rekening.

NL42ASNB0777392259
T.N.V. C.J. de Ruiter

Voor vragen over de financiële situatie  en/of de mogelijkheden om financieel te ondersteunen mag je altijd contact opnemen met mij of met Wouter uit het thuisfront team

Thuisfrontteam
lianneinmissions@gmail.com
Wouter Puppels: +31 06 30 70 32 66
Gerdien Puppels
Anne-Meike Boele
Niels Boele 

_____

Lianne 
lianne262@hotmail.com
06-42034996
*Voel je vrij om persoonlijk contact met me op te nemen
dan vertel ik graag nog meer over alles waar ik mee bezig ben.

 _____

YWAM
www.ywammazatlan.com/ships